Giants Softbal dames vs WSB

Zondag was het tijd voor onze eerste thuiswedstrijd dit seizoen. Doordat ook de heren hun debuut thuis maakten in de tweede klasse was er in ieder geval genoeg publiek aanwezig om er een gezellige dag van te maken.

Na een kleine vertraging doordat de ontzettend spannende wedstrijd van de aspiranten uitliep konden we eindelijk beginnen. De eerste helft van de eerste inning was er 1 om heel snel te vergeten. Door 5 veldfouten en een goed geslagen bal in het hek liep WSB al snel uit naar 0-5. Maar in plaats van ons hoofd laten hangen gingen de dames vol voor het terughalen van die onnodige punten. Mede doordat de pitcher van WSB haar dag niet had en veel wijd gooide werd de achterstand ingehaald tot 4-5.

In het veld werd wat gewisseld en plots viel alles weer op zijn plek. Het spelletje bleef tot de 5e inning gelijk omgaan met de sterk slaande Marcella, Roxanne, Kyra Lara en Leighia die de nodige punten binnen wisten te harken tot de nog steeds spannende stand van 8-9. De tweede helft van de 5e inning werden de knuppels echt warm en door dit keer goed honkloopwerk van de dames liepen we uit tot 13-8. Een gelopen race denken de meeste mensen dan, maar we kregen het nog even heel warm in de 6e inning.

Hoe dat zo vraag je dan? Doordat we met de honken vol een goed geplaatste bal langs de lijn in het linksveld kregen waarop 4 punten scoorden. Aan slag kregen we deze inning wel 2 mensen op de honken maar verder kwamen we niet. Dus op naar de laatste slagbeurt voor WSB. De eerste slagvrouw sloeg een honkslag en kwam daarmee op het eerste honk. Slagvrouw 2 mocht onverrichter zaken met een strikeout retour naar de dugout. En toen gebeurde het. Na 2 wedstrijden loeren, proberen en hunkeren werd de bal geslagen op Marloes die de bal niet onder controle kreeg, ze gooide hem op Céline die al op 2 stond te trappelen om dat dubbelspel eindelijk te draaien. Ball game en de eerste winstpartij is binnen! (13-12)

Geef een reactie

Sluit Menu

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten