Vijfde wedstrijd Junioren2 Giants 19 mei 2018

 

In het Honkbalstadium van UVV speelden we op zaterdagavond tegen Junioren1 van UVV.

Gesteund door de meegereisde ouders werd het een mooie wedstrijd met een spanend einde.

De start was veelbelovend, ondanks dat er maar zeven spelers aan slag kwamen wist het team 3 keer te scoren. Maar ook UVV kende een goede start en wist 4 keer te scoren.

Onze tweede slagbeurt was van korte duur. Douwe ging uit door vangbal van 3 , Syon kwam met een honkslag op het eerste honk maar ging even later met een steal naar het derde honk uit. En Ntando ging met drie slag aan de kant.

UVV deed het met twee honkslagen en een homerun inside the park beter en wist  twee keer te scoren.

Onze derde slagbeurt was ook snel voorbij. 1 Honkslag van Jordi. Vangbal van 8 voor Thom. Martijn ging uit door actie 2-3 en Yoeri ging uit met drie slag, wederom niet gescoord.

UVV scoorde in de gelijkmakende inning 1 keer.

Stand voor de laatste slagbeurt voor Giants is 7-3, dus moesten we aan de bak wilden we de wedstrijd nog winnend afsluiten. Gesteund door onze eigen supporters begon Cedric met drie slag. Maurice kwam weer eens met een hit by pitch op het eerste honk. Niels sloeg een 1 honkslag. Op een steal naar drie gooide de catcher niet helemaal goed naar de derde honkman waarop Maurice door sprintte naar thuis. En ook Julian kwam door hit by pitch op het eerste honk. Douwe sleepte er een 4 wijd uit. Ondertussen was Niels door een fout van de catcher over de thuisplaat gekomen. Syon sloeg wederom een 1 honkslag, drie honken bezet en de spanning stijgt. Julian kon door een fout van de pitcher de thuisplaat halen. Ntando werd uitgevangen door de eerste honkman dus twee uit en twee honken bezet, dus nog meer spanning er op. Martijn de speler die overkwam vanuit junioren 1 sloeg een mooie honkslag waarop Douwe en Syon konden scoren. Jordi aan slag en inmiddels stond Martijn al op het derde honk. Jordi sloeg een mooie twee honkslag waarop Martijn kon scoren. Inmiddels was Thom aan slag en stond Jordi al op het derde honk. Thom sloeg een honkslag waarop Jordi kon scoren. Sep aan slag en Thom stond al op het tweede honk. Helaas ging Thom uit op het derde honk door een goede aangooi van de catcher, dus wisselen en de stand 7-10.

De gelijkmakend slagbeurt voor UVV betekende voor ons het rustig uitspelen, dus zorgen dat er niet nog een inning gespeeld moest worden maar ook niet meer dan twee punten voor UVV. De eerste slagman van UVV ging uit door een vangbal van Niels. De volgende slagman sloeg een mooie honkslag. Hij kwam door een steal op het tweede honk. De tweede slagman kwam door fout 6-3 op het eerste honk en daardoor kon de loper van twee richting thuis waar hij dus scoorde. De volgende slagman ging uit door een vangbal van onze midvelder Maurice, maar hierop werd wel gescoord. Intussen werd de spanning opgevoerd met de stand 9-10. Er volgde een vier wijd en daarna een honkslag. Effe tijd voor een time out een praatje met de Pitcher en Catcher en onze eerste honkman. Na het gesprek was het aan Ntando om een eind aan de wedstrijd te maken. Hij gooide sterk twee slag kaal. De volgende slagbal werd niet goed geraakt door de slagman en was het aan Ntando rustig de bal naar het eerste honk te gooien. En ja in alle rust gooide hij de bal naar het eerste honk en was de derde uit een feit en was de eindstand 9-10 en dus weer 2 punten voor ons erbij. Zowel bij UVV als bij Gaints werden er 8 honkslagen geslagen en daar wisten wij net 1 punt meer uit te halen, het was een zeer spannende wedstrijd met aan beide kanten mooie momenten en slechte momenten maar beide teams hebben er toch een aantrekkelijke wedstrijd van gemaakt wat voor het publiek mooi was om te zien. Volgende week 26 mei spelen we weer thuis en dan tegen HCAW J2 aanvang wedstrijd 11:00 kom ons team ook hier weer aanmoedigen.

~Hans Bakkum – Coach Junioren 2

Geef een reactie

Sluit Menu

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten