Giants PH2 VS Blue Hawks

6 April 2019

De eerste competitie wedstrijd zit er al weer op! En wat hebben de jongens van pupillen 2 het weer goed gedaan!

Tegen de Blue Hawks uit Zwolle.

De Blue Hawks zijn als eerste aan slag. Thijs mag pitchen. Hij moet er even inkomen deze eerste wedstrijd van het seizoen. Rein neemt hem even later over in de 3e inning.

1e en 2e inning:

 1. Pitcher: Thijs
 • Catcher: Maarten
 • Eerste honk: Loek
 • Tweede honk: Pepijn
 • Derde honk: Liam
 • Korte stop: Rein
 • Linksveld: Daan
 • Midveld: Matisse
 • Rechtsveld: Nino

Lorenzo en Bas mogen hun team toejuichen vanuit de dugout

3e inning:

 1. Pitcher: Rein
 • Catcher: Matisse
 • Eerste honk: Loek
 • Tweede honk: Lorenzo
 • Derde honk: Nino
 • Korte stop: Bas
 • Linksveld: Maarten
 • Midveld: Thijs
 • Rechtsveld: Liam

Pepijn en Daan mogen dit keer hun team aanmoedigen vanuit de dugout

1e inning:

Als eerste aan slag Matisse, die komt door een hoge bal door het midden op het eerste honk. Vervolgens Lorenzo aan slag. Matisse kan door naar het derde honk. Lorenzo komt door een lage bal links op het eerste honk.

Bas is als derde aan slag. Komt door een honkslag op het eerste honk.

Matisse komt door een fielders choice (keuze van de veldpartij) thuis.

Lorenzo kan een punt scoren door de slag van Bas. Deze laatste komt door een passed ball ( bal die langs de catcher gaat) op het derde honk.

Rein aan slag als 4e. Hij gaat helaas uit door een hoge bal die gevangen wordt door de pitcher. Pepijn slaat een mooie bal hoog door het midden en komt daarmee op het eerste honk! Maar door die bal komt ook Bas binnen. Weer een puntje ! Nino als 6e aan slag.

Door 2 keer een passed ball komt Pepijn uiteindelijk op het 3e honk

Nino mag naar het eerste honk door een honkslag.

Loek gaat helaas uit door een vangbal van de pitcher. Nino kan door naar het 2e honk door een passed bal. 8e slagman is Thijs. Door hem komt Pepijn over de thuisplaat. Punt gescoord. Het 4e punt van deze inning.

Nino kan door de hoge bal van Thijs door naar het derde honk. Thijs komt daarmee op het eerste honk. Maarten mag als 9e slagman aan slag. Hij slaat een lage bal links en komt daarmee op het eerste honk. Thijs gaat door naar 3 en helaas wordt Nino als derde uitgemaakt door de pitcher. Einde eerste inning.

2e inning

Liam mag beginnen. gevolgd door Daan, Matisse, Lorenzo, Bas, Rein Pepijn, Nino, Loek en Thijs.

Liam komt op 1 door een eigen honkslag en kan door de slag van Matisse na hem, scoren. Matisse zelf komt door een hoge bal midden op honk 1. Komt door uiteindelijk 2 keer een passed ball op thuis. Dat is alweer het 2e punt deze inning.

Lorenzo slaat weer een goede bal en kan uiteindelijk een puntje maken doordat Bas een honkslag maakt. Thijs kan scoren doordat Nino zorgt voor een goed geraakte bal. Ook in de 2e inning kan Pepijn weer scoren. Hijzelf komt met een honkslag op het eerste honk. En loopt het punt binnen door de slag van Thijs.

Rein gaat deze inning helaas weer uit door een hoge bal die wordt gevangen door de korte stop van de Blue Hawks.

Loek krijgt 3 strike (3 slag) en maakt het 2e uitje. Vlak na Pepijn komt Nino ook binnen en samen scoren ze punt 5 en 6 van deze inning. Dat betekent dat hun slagbeurt daarmee eindigt en zij het veld in mogen!

3e inning.

Maarten start in deze inning als eerste slagman. Helaas gaat hij uit op het eerste honk door een juiste aangooi van de pitcher naar de 1de honkman.

Liam gaat uit door 3 slag. Jammer genoeg komt de 3e uit snel want Matisse gaat uit door wederom een actie van de pitcher naar het 1e honk.

4e inning:

Lorenzo als 1e aan slag… gaat uit door 3 slag. Evenals Bas. Rein komt eindelijk op een honk door een lage bal in het midveld. Door een stolen base komt hij op 2. Pepijn is als 4e slagman aan de beurt en gaat net als de 1e twee ook uit door 3 slag….. Einde

Het team heeft in totaal 10 punten gemaakt!

Een leuke eerste wedstrijd van het seizoen! en ook nog gewonnen ook! Jongens heel blij net als de ouders langs de kant… de tegenstander uitgezonderd

In het veld gaat het ook steeds beter. Ze leren elke wedstrijd weer! Een mooi team bij elkaar!

Sluit Menu